Ingrediënten
Method
- Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met het zout
- Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan, voeg de uisnippers toe en bak deze glazig
- Voeg de curry toe en bak even mee
- Neem het ui-curry mengsel uit de pan
- Verhit de overige olie in de pan, voeg het vlees toe en bak het rondom bruin
- Voeg de kokosmelk en de helft van het limoensap toe
- Vul het lege kokosmelkblikje met warm water en schenk dit in de pan erbij
- Laat het vlees met het deksel op de pan anderhalf uur stoven
- Controleer tussendoor of er nog voldoende vocht bij het vlees zit. Als dit niet zo is, wat water toevoegen
- Schep na anderhalf uur het ui-curry mengsel, de paprika en de sperziebonen door de stoofpot
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Voeg vlak voor het opdienen de paksoi toe
- Breng het gerecht op smaak met extra limoensap en/of zout
- Serveer de currystoof met rijst en cassavechips
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Shiraz (rood), Zuid Afrika. Fair Trade Original

