Ga terug

Stoofpotje met rode Thaise curry

Bereidingstijd 20 minuten
stooftijd 2 uur
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 4 el plantaardige olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 600 g runderstoofvlees in blokjes
  • 1 limoentje geperst
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 200 g sperziebonen afgehaald
  • 1 struik paksoy gesneden
  • 1 pakje Rode Curry Kruidenpasta*
  • Molen zeezout chili mix
  • 1 blik Kokosmelk à 400 g*
  • 300 g Pandanrijst*

Method
 

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met het zout
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan, voeg de uisnippers toe en bak deze glazig
  3. Voeg de curry toe en bak even mee
  4. Neem het ui-curry mengsel uit de pan
  5. Verhit de overige olie in de pan, voeg het vlees toe en bak het rondom bruin
  6. Voeg de kokosmelk en de helft van het limoensap toe
  7. Vul het lege kokosmelkblikje met warm water en schenk dit in de pan erbij
  8. Laat het vlees met het deksel op de pan anderhalf uur stoven
  9. Controleer tussendoor of er nog voldoende vocht bij het vlees zit. Als dit niet zo is, wat water toevoegen
  10. Schep na anderhalf uur het ui-curry mengsel, de paprika en de sperziebonen door de stoofpot
  11. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  12. Voeg vlak voor het opdienen de paksoi toe
  13. Breng het gerecht op smaak met extra limoensap en/of zout
  14. Serveer de currystoof met rijst en cassavechips

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Shiraz (rood), Zuid Afrika. Fair Trade Original