een draai van de molen zeezoutmix kokoscitroen en koriander
300gBasmatirijst*
Instructions
Snijd de runderlappen in reepjes en snipper de ui
Verhit de kokosolie in een wok of pan met dikke bodem en bak het vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin
Voeg de ui toe en bak even mee
Doe de rendangkruidenpasta, kokosmelk en 200 ml water erbij en roer door
Laat het vlees met het deksel op de pan ongeveer 50 minuten sudderen. Kijk halverwege even hoever de saus verdampt is en voeg, als dat nodig is, wat water toe
Haal na 50 minuten het deksel van de pan en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte
Kook de rijst, zoals aangegeven op de verpakking
Maak ondertussen de salade:
Haal de puntjes van de sperziebonen en blancheer* de bonen (*in ruim kokend water snel garein ongeveer 4 minuten
Snijd een sjalotje ragfijn, pers de knoflook, rasp de gember en snijd de rode peper, zonder zaadjes, in dunne ringetjes
Maak een dressing door de sojasaus, limoensap, sesamolie, honing, knoflook, gember, rode peper en sjalot door elkaar te roeren
Breng op smaak met een draai van de zeezoutmix molen en peper
Roer de dressing door de uitgelekte bonen en bestrooi met de geraspte kokos en de gehakte pinda's
Verdeel de rijst, de rendang en salade over 4 borden en bestrooi eventueel nog met wat gehakte pinda's