Ga terug

Rendang met rundvlees en Oosterse sperziebonensalade

Bereidingstijd 1 uur
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediƫnten
  

  • 500 g runderlappen
  • 1 ui
  • 200 ml water
  • 600 g sperziebonen
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm verse gember
  • 2 el sesamolie
  • 2 el limoensap
  • 1 el kokosrasp
  • 2 el gehakte pinda's
  • peper
  • 1 pakje Indonesische kruidenpasta Rendang
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el kokosolie
  • 2 el sojasaus* voor salade
  • 1 el honing* voor salade
  • een draai van de molen zeezoutmix kokos citroen en koriander
  • 300 g Basmatirijst*

Method
 

  1. Snijd de runderlappen in reepjes en snipper de ui
  2. Verhit de kokosolie in een wok of pan met dikke bodem en bak het vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin
  3. Voeg de ui toe en bak even mee
  4. Doe de rendangkruidenpasta, kokosmelk en 200 ml water erbij en roer door
  5. Laat het vlees met het deksel op de pan ongeveer 50 minuten sudderen. Kijk halverwege even hoever de saus verdampt is en voeg, als dat nodig is, wat water toe
  6. Haal na 50 minuten het deksel van de pan en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte
  7. Kook de rijst, zoals aangegeven op de verpakking
  8. Maak ondertussen de salade:
  9. Haal de puntjes van de sperziebonen en blancheer* de bonen (*in ruim kokend water snel garein ongeveer 4 minuten
  10. Snijd een sjalotje ragfijn, pers de knoflook, rasp de gember en snijd de rode peper, zonder zaadjes, in dunne ringetjes
  11. Maak een dressing door de sojasaus, limoensap, sesamolie, honing, knoflook, gember, rode peper en sjalot door elkaar te roeren
  12. Breng op smaak met een draai van de zeezoutmix molen en peper
  13. Roer de dressing door de uitgelekte bonen en bestrooi met de geraspte kokos en de gehakte pinda's
  14. Verdeel de rijst, de rendang en salade over 4 borden en bestrooi eventueel nog met wat gehakte pinda's

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade