Ingrediƫnten
Method
- Snijd de runderlappen in reepjes en snipper de ui
- Verhit de kokosolie in een wok of pan met dikke bodem en bak het vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin
- Voeg de ui toe en bak even mee
- Doe de rendangkruidenpasta, kokosmelk en 200 ml water erbij en roer door
- Laat het vlees met het deksel op de pan ongeveer 50 minuten sudderen. Kijk halverwege even hoever de saus verdampt is en voeg, als dat nodig is, wat water toe
- Haal na 50 minuten het deksel van de pan en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte
- Kook de rijst, zoals aangegeven op de verpakking
- Maak ondertussen de salade:
- Haal de puntjes van de sperziebonen en blancheer* de bonen (*in ruim kokend water snel garein ongeveer 4 minuten
- Snijd een sjalotje ragfijn, pers de knoflook, rasp de gember en snijd de rode peper, zonder zaadjes, in dunne ringetjes
- Maak een dressing door de sojasaus, limoensap, sesamolie, honing, knoflook, gember, rode peper en sjalot door elkaar te roeren
- Breng op smaak met een draai van de zeezoutmix molen en peper
- Roer de dressing door de uitgelekte bonen en bestrooi met de geraspte kokos en de gehakte pinda's
- Verdeel de rijst, de rendang en salade over 4 borden en bestrooi eventueel nog met wat gehakte pinda's
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade