Ga terug

Hartige taart met jackfruit

Voorbereidingstijd 45 minuten
oventijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 blik Jackfruit* uitlekken en droog deppen
  • 2 el Sweet Chilisaus*
  • 1 tl Sambal Oelek
  • 100 g Basmati rijst* gekookt
  • Rendang kruidenpasta
  • 2 el olie
  • Himalaya zout*
  • Peper Mix*
  • paprikapoeder
  • 1 courgette in reepjes of blokjes
  • 1 rode paprika in reepjes of blokjes
  • 5 à 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 1 dl melk
  • 4 eieren
  • 50 g kaas geraspt

Instructies
 

  • Laat het Jackfruit uitlekken en dep droog
  • Snipper de ui en knoflook en fruit in de olie
  • Voeg de Rendang Kruidenpasta toe en 1 dl water
  • Voeg de Sweet Chili saus en sambal toe, roer alles goed door en laat ca. 15 min. zachtjes smoren
  • Verwarm de oven voor op 180 gr
  • Prak het jackfruit of maak met een vork los en voeg toe
  • Snijd de courgette en paprika in reepjes of blokjes, voeg toe en verwarm 5 min. mee
  • Klop 4 eieren los met 1 dl melk en voeg peper en zout naar smaak toe
  • Vet een ovenschaal in en bekleed met de plakjes deeg
  • Verdeel het jackfruit-groenten mengsel + rijst hierover
  • Schenk het ei-melk mengsel erover
  • Bestrooi met de geraspte kaas en een beetje paprikapoeder
  • Plaats midden in een voorverwarmde oven (180 gr) en bak 35-45 minuten

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Zowel koud als warm lekker!
Trefwoord vegetarisch