Ga terug

Groene curry met linzen en groene groenten

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g linzen blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 150 g doperwten
  • 120 g peulen
  • 250 g broccoli
  • 2 zoete, aardappels
  • 1 lente-ui
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 15 g amandelschaafsel
  • 15 g peterselie
  • 125 ml dikke (soja)yoghurt
  • Groene Curry Kruidenpasta*
  • 400 ml Kokosmelk*
  • 1 el Kokosolie
  • 400 g Zilvervliesrijst*

Instructies
 

  • Snijd de rode peper en lente-ui in ringen, snipper de ui en hak de peterselie en knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de stronken in stukjes van ongeveer 2 cm. Boen de zoete aardappel schoon en snijd in blokjes
  • Blancheer de broccoli beetgaar en spoel koud. Doe hetzelfde met de peultjes
  • Verwarm de kokosolie in een pan met een dikke bodem. Fruit hierin de ui en knoflook totdat deze glazig zien. Roer de curry erdoor en giet de kokosmelk erbij. Doe de zoete aardappel erbij en laat 10 minuten zachtjes stoven
  • Voeg de doperwten, linzen, broccoli en peulen toe en laat nog 5 minuten zacht pruttelen
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Doe de curry in een mooie schaal en maak af met een klein beetje yoghurt, rode peper , lente-ui, gehakte peterselie en amandelschaafsel. Serveer met rijst

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
  • Houd je van pittig? Voeg dan een hele rode peper toe i.p.v een halve
Trefwoord vegetarisch