Ga terug

Aubergine-salade

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines in dunne plakken
  • olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 100 ml granaatappelmelasse
  • 1 el rozen harissa
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 gr gedroogde tomaatjes in fijne reepjes
  • 2 el munt gehakt
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • 100 gr pistachenoten gehakt
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 2 el dikke yoghurt
  • 1 tl za'atar
  • 1 el Honing*

Instructies
 

  • Smeer de plakjes aubergine in met olijfolie en gril ze op een hete grillplaat of pan om en om tot ze helemaal gaar en zijn. Laat de gegrilde aubergine afkoelen
  • Maak een dressing door 1 eetlepel olijfolie, citroensap, granaatappelmelasse, rozen harissa, tomatenpuree en de honing door elkaar te roeren
  • Meng de dressing met de gegrilde aubergines en de zongedroogde tomaatjes en verdeel de salade over een groot bord of op een schaal
  • Schep de yoghurt in het midden op de aubergine en strooi hierover de za’atar. Maak de salade af door er de gehakte munt, granaatappelpitjes, lente-ui en de pistachenoten eroverheen te verdelen

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip:
  • Je kunt de salade goed een dag van tevoren maken. Dan is ‘ie eigenlijk nog lekkerder. Als je dit doet, strooi dan de gehakte munt, granaatappelpitjes, lente-ui en de pistachenoten vlak voor het serveren eroverheen!
  • Lekker als bijgerecht bij kebab met (lams) gehakt maar ook heerlijk als salade voor bij een barbecue en gegrilde maiskolven
Trefwoord salade