Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise gele curry met bananenbloesem en paksoi
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, lunchgerecht
Keuken
Thais
Porties
4
personen
Ingredients
1
ui
gesnipperd
1
teen
knoflook
gehakt
1
rode paprika
in stukken
1
paksoi
in reepjes gesneden
1
limoen
in parten
1
el
hazelnoten
gehakt
olie
om in te bakken
1
pakje
Thaise gele curry kruidenpasta*
1
blik
bananenbloesem*
goed afgespoeld en uitgelekt
400
ml
Kokosmelk*
Zilvervliesrijst * of naanbrood
Instructions
Snijd de (hele inhoud van het blik) bananenbloesem in stukjes
Verwarm 1 el olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig
Voeg de paprika toe en bak kort mee
Roer de Thaise gele curry pasta erdoor en giet de kokosmelk erover
Laat de gele curry 5 minuten pruttelen en voeg vervolgens de bananenbloesem en paksoi toe. Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten zacht doorkoken
Bestrooi de curry met de gehakte hazelnoten en serveer met de limoenparten
Trefwoord
snel, vegetarisch, visvervanger