Ga terug

Thaise gele curry met bananenbloesem en paksoi

Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerecht, lunchgerecht
Keuken: Thais

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 1 rode paprika in stukken
  • 1 paksoi in reepjes gesneden
  • 1 limoen in parten
  • 1 el hazelnoten gehakt
  • olie om in te bakken
  • 1 pakje Thaise gele curry kruidenpasta*
  • 1 blik bananenbloesem* goed afgespoeld en uitgelekt
  • 400 ml Kokosmelk*
  • Zilvervliesrijst * of naanbrood

Method
 

  1. Snijd de (hele inhoud van het blik) bananenbloesem in stukjes
  2. Verwarm 1 el olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig
  3. Voeg de paprika toe en bak kort mee
  4. Roer de Thaise gele curry pasta erdoor en giet de kokosmelk erover
  5. Laat de gele curry 5 minuten pruttelen en voeg vervolgens de bananenbloesem en paksoi toe. Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten zacht doorkoken
  6. Bestrooi de curry met de gehakte hazelnoten en serveer met de limoenparten