Ga terug

Choco-hazelnoot Bloembrood

Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Gang Hapjes / drankjes, Ontbijt
Porties 12 porties

Ingrediënten
  

  • 450-500 g tarwebloem
  • 1 el gist gedroogd
  • snuf zout
  • 30 g boter gesmolten
  • 200 ml melk lauwwarm
  • handje hazelnoten grof gehakt
  • 65 g Fijne Witte Kristalsuiker*
  • ½ pot Hazelnootpasta*
  • ¼ pot Chocoladepasta extra puur*

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 175°C
  • Meng de bloem, gist en het zout in een kom door elkaar
  • Voeg 1 ei en 1 eigeel, de boter en de melk toe en kneed tot een soepel deeg. Is het nog iets te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe
  • Dek het deeg af met folie en laat 1 uur rijzen
  • Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in vieren
  • Kneed er bollen van en laat deze 10 minuten rijzen onder een doek
  • Rol elke deegbol uit tot een ronde plak van gelijke grootte (gebruik een bord om de omvang te bepalen)
  • Bestrijk 2 plakken met een flinke laag hazelnootpasta en 1 plak met chocoladepasta
  • Leg de plakken op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Leg de plak met chocoladepasta in het midden en dek af met de laatste deegplak
  • Leg het bord erop en snijd langs de rand overtollig deeg weg
  • Haal het bord weg en plaats een kopje in het midden: snijd 12 taartpunt inkepingen tot aan het kopje
  • Twist een punt 2,5 keer om en de naastliggende punt in tegengestelde richting ook 2,5 keer (dus naar elkaar toe) Druk ze tegen elkaar vast
  • Herhaal dit tot er een bloemvorm ontstaat
  • Bestrijk de bovenkant van het brood met het overige eiwit en bestrooi met hazelnootkruim
  • Plaats het brood in het midden van de oven en bak in 15-20 min. goudbruin en gaar. Serveer direct. Lekker met boter

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade