Ga terug

Bruine rijstnoedels met groenten en rode curry

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui gesnipperd
  • 400 g spinazie gewassen
  • 200 g doperwten
  • 200 g bimi geblancheerd
  • 100 g groene aspergetips geblancheerd
  • 1 lente-ui in ringen
  • 2 el peterselie gehakt
  • 4 el pinda's gehakt
  • 1 el olie
  • 225 g Thaise bruine rijstnoedels*
  • 1 pakje Thaise rode curry kruidenpasta*
  • 400 ml Kokosmelk*

Instructies
 

  • Fruit de ui in een beetje olie glazig en voeg de spinazie toe. Bak tot de spinazie geslonken is
  • Roer de kruidenpasta er doorheen, giet de kokosmelk erbij en breng al roerend aan de kook
  • Blanceer de bimi en groene asperges
  • Doe de doperwten, bimi en groene asperges bij de rode curry
  • Bereid de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking
  • Verdeel de rijstnoedels over 4 kommen en schep de rode curry erover. Maak het geheel af met lente-ui, peterselie en gehakte pinda’s

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
 
Trefwoord vegan, vegetarisch