Hak de knoflook en snijd de rode peper heel fijn. Maak een marinade van het sinaasappelsap, olijfolie, knoflook, rode peper, chilisaus en een flinke snuf peper en zout (houd een eetlepel sinaasappelsap apart voor door de yoghurt saus)
Spoel de stukjes jackfruit af onder de kraan en dep goed droog. Snijd de partjes Jackfruit nog eens in de lengte doormidden en roer ze door de dressing. Zet weg tot verder gebruik
Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen
Verwijder de harde onderkanten van de groene asperges en snijd de asperges in drieën. Snijd de courgetten en de komkommer in repen zolang als de gesneden groene asperges. Snijd de lente-ui in ringen en de halve sinaasappel in kleine partjes. Hak de peterselie en de munt
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan of wok en roerbak hierin de courgette, asperge en erwten 3 minuten tot ze licht beginnen te kleuren maar nog wel knapperig zijn. Haal de pan van het vuur en laat de groenten afkoelen
Snijd de granaatappel doormidden en klop met een lepel op de schil zodat de pitten eruit vallen.
Schep de roergebakken groenten samen met de lente-ui ringen, komkommer, granaatappelpitten het olijfolie en citroensap door de couscous en breng op smaak met peper en zout
Roer de munt samen met wat peper en zout en een beetje sinaasappelsap door de yoghurt
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en schep de gemarineerde jackfruit hierin met zo min mogelijk marinade. Bak de stukjes op hoog vuur ongeveer 7 minuten aan alle kanten bruin en knapperig. Schenk de laatste 2 minuten de marinade erbij en bak nog even mee
Verdeel de couscous salade op een schaal. Schep hierover de yoghurt en verdeel de gemarineerde jackfruit erover
Lekker om te serveren met vers Turks brood