Ga terug

Ananas tarte tatin met kokosroom

Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 perdonen
Gang: Nagerechten

Ingrediƫnten
  

  • 4 plakken bladerdeeg ontdooid
  • 80 g boter
  • 1 el citroensap
  • 1 cm gember fijn geraspt
  • 4 schijven ananas*
  • 80 g rietsuiker*
  • 1 blikje kokosmelk (270 ml)* uit de koelkast
  • vloeibare honing*

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr. C
  2. Laat de rietsuiker in een pan met dikke bodem op laag vuur karamelliseren
  3. Voeg, wanneer de suiker bruin kleurt en bubbelt, citroensap, boter en gember toe
  4. Laat smelten en verdeel over 4 ramequins
  5. Leg de ananasschijven erin en vouw een plakje bladerdeeg over de schijven
  6. Bak de tarte tatins in 15-20 minuten gaar
  7. Schep het dikke gedeelte van de kokosmelk (zet het blikje hiervoor in de koelkast) en doe in een maatbeker
  8. Zet er de staafmixer even op en klop lobbig
  9. Draai de ramequins om op 4 bordjes en serveer met een dot kokosroom en honing

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade