Doe het fruit een nacht lang, of minstens 8 uur, in de vriezer
Haal vlak voor je het ijs wilt gaan maken uit de vriezer, laat 5-10 minuten staan en pureer dan samen met de kokosmelk, het limoensap en de vanille tot een glad ijsmengsel in een keukenmachine of sterke blender
Is het mengsel te dik of blijf je stukjes houden? Voeg dan wat extra kokosmelk of een scheutje amandelmelk toe en pureer nogmaals
Verdeel over 4 schaaltjes, bestrooi met gehakte paranoten en kokosvlokken en serveer direct
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade- In plaats van kokosmelk kun je ook amandelmelk of een andere plantaardige melk gebruiken- Restje over? Bewaar het in de vriezer en eet het later als ontbijt, snack of dessert- Houd een paar blokjes bevroren mango achter en roer die er vlak voor het serveren doorheen- Heb je een ijsmachine? Pureer dan alle ingrediënten tot een glad mengsel en maak het ijs volgens de gebruiksaanwijzing. De stap van het vooraf bevriezen van het fruit kun je dan overslaanBron: Kookboek 'Eerlijk eten'(Keff & Dessing, 2015)