Ga terug

Brownie met espresso en chocolade

Bereidingstijd 20 minuten
oventijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties: 1 bakblik
Gang: Gebak

Ingrediƫnten
  

  • 300 g roomboter
  • 300 g pure chocolade
  • 340 g bloem
  • 600 g donkere basterdsuiker
  • 6 eieren
  • 4 tl vanillesuiker
  • 100 ml biologische Dark Roast Espresso*

Equipment

  • bakblik of ovenschaal van ongeveer 25 x 15 cm
  • bakpapier

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Doe de boter en de chocola samen met de espresso in een bekken (rvs-beslagkom). Verwarm deze al roerend boven een pan met kokend water (au bain-marie) tot de chocola helemaal gesmolten is
  3. Meng in een andere kom de bloem, basterdsuiker, eieren en de vanillesuiker goed door elkaar. Spatel het chocolademengsel er rustig doorheen tot alles mooi gemengd is
  4. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag erin
  5. Bak de brownie 40 minuten in het midden van de oven
  6. Lekker om te serveren met verse frambozen en munt

Notities

Ingrediƫnten met* zijn fairtrade