Ga terug

Bruine rijstnoedels met groenten en rode curry

Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais

Ingrediënten
  

  • 1 ui gesnipperd
  • 400 g spinazie gewassen
  • 200 g doperwten
  • 200 g bimi geblancheerd
  • 100 g groene aspergetips geblancheerd
  • 1 lente-ui in ringen
  • 2 el peterselie gehakt
  • 4 el pinda's gehakt
  • 1 el olie
  • 225 g Thaise bruine rijstnoedels*
  • 1 pakje Thaise rode curry kruidenpasta*
  • 400 ml Kokosmelk*

Method
 

  1. Fruit de ui in een beetje olie glazig en voeg de spinazie toe. Bak tot de spinazie geslonken is
  2. Roer de kruidenpasta er doorheen, giet de kokosmelk erbij en breng al roerend aan de kook
  3. Blanceer de bimi en groene asperges
  4. Doe de doperwten, bimi en groene asperges bij de rode curry
  5. Bereid de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking
  6. Verdeel de rijstnoedels over 4 kommen en schep de rode curry erover. Maak het geheel af met lente-ui, peterselie en gehakte pinda’s

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade