Ga terug

Chocolade Mango Cupcakes

Bereidingstijd 30 minuten
25 minuten baktijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang: Gebak

Ingrediënten
  

  • 1 mango
  • 50 ml water
  • 70 g Tony Chocolonely pure chocolade*
  • 1 vanillestokje
  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 230 g suiker*
  • Voor de mascarpone-crème
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 200 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 g mascarpone
  • 1 citroen

Equipment

  • papieren bakvormpjes
  • spuitzak
  • cupcakeblik

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 170 gr C
  2. Snijd de mango en chocolade in stukjes
  3. Pureer 100 g mango met het water
  4. Snijd het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er aan één kant uit
  5. Roer in één kom de bloem met bakpoeder en suiker door elkaar
  6. Meng in een andere kom de zonnebloemolie met de eieren, mangosap en vanillemerg
  7. Voeg de twee samen
  8. Spatel dan de chocolade en mango erdoor
  9. Zet de papieren bakvormpjes in de cupcake tray en vul ze driekwart met het beslag
  10. Bak de cupcakes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar
  11. Roer ondertussen de boter (op kamertemperatuur) met poedersuiker in 10 minuten luchtig
  12. Schraap het merg uit het overgebleven halve vanillestokje en roer door de boter
  13. Spuit de mascarponecrème met de spuitzak op de afgekoelde cupcakes

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade