Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade Mango Cupcakes
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
30
minuten
min
25 minuten baktijd
25
minuten
min
Totale tijd
55
minuten
min
Gang
Gebak
Equipment
papieren bakvormpjes
spuitzak
cupcakeblik
Ingredients
1
mango
50
ml
water
70
g
Tony Chocolonely pure chocolade*
1
vanillestokje
200
g
bloem
7
g
bakpoeder
230
g
suiker*
Voor de mascarpone-crème
200
g
boter
op kamertemperatuur
200
g
poedersuiker
1
vanillestokje
200
g
mascarpone
1
citroen
Instructions
Verwarm de oven voor op 170 gr C
Snijd de mango en chocolade in stukjes
Pureer 100 g mango met het water
Snijd het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er aan één kant uit
Roer in één kom de bloem met bakpoeder en suiker door elkaar
Meng in een andere kom de zonnebloemolie met de eieren, mangosap en vanillemerg
Voeg de twee samen
Spatel dan de chocolade en mango erdoor
Zet de papieren bakvormpjes in de cupcake tray en vul ze driekwart met het beslag
Bak de cupcakes in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar
Roer ondertussen de boter (op kamertemperatuur) met poedersuiker in 10 minuten luchtig
Schraap het merg uit het overgebleven halve vanillestokje en roer door de boter
Spuit de mascarponecrème met de spuitzak op de afgekoelde cupcakes
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade