Ga terug

Courgette burgers met groene curry, limoen, kaas en munt

Voorbereidingstijd 20 minuten
75 minuten wachttijd 1 uur 35 minuten
Gang barbecue, Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 600 g courgette (2 kleintjes) geraspt
  • 2 el muntblaadjes fijngehakt
  • 1 limoen rasp
  • 50 g rucola
  • 1 ei
  • 10 g havermout
  • 50 g geraspte kaas (Gruyère of Parmezaanse kaas)
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 el mayonaise
  • 1 pakje Thaise groen kruidenpasta*
  • 1 el Sweet Chilisaus*

Instructions
 

  • Steek de BBQ aan en wacht tot de kolen gaan smeulen
  • Doe de courgette in een bolzeef en bestrooi met zout. Laat 15 staan minuten staan en druk met de achterkant van een bolle lepel heel goed al het vocht eruit. Hoe meer vocht eruit is hoe steviger de burger
  • Meng de kruidenpasta, courgette, limoenrasp, ei, havermout, kaas en munt goed door elkaar en laat dit minstens 1 uur zetten in de koelkast zodat de massa stevig wordt. Hoe langer hoe steviger de burgers
  • Maak 4 burgers van gelijke grote
  • Rooster de burgers ongeveer 15 minuten om en om op de BBQ tot ze mooi gaan kleuren
  • Roer de sweet chilli saus door de mayonais
  • Smeer de twee helften van het broodje in met de saus. Verdeel wat rucola over de onderste helft, leg de burger erop en dek af met de bovenste helft van het broodje

Notes

Ingrediënten met * zijn fairtrade
TIP: Meer toppings kunnen natuurlijk altijd! Maak je broodje nog feestelijker met bijvoorbeeld: jalapeno, tomaat, komkommer en gefrituurde uitjes
Let op: het is handig om al in de ochtend de keuken in te duiken voor de preppings
Trefwoord vegetarisch