Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Donkere choco-cheesecake met bramen
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
30
minuten
min
60 minuten baktijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Gebak
Equipment
springvorm 22 cm doorsnede
Ingredients
1/2
pak
kandijkoeken
75
g
gesmolten boter
200
g
Tony Chocolonely pure chocolade*
2
bakjes
mascarpone
2
bakjes
ricotta
4
eieren
150
g
bruine basterdsuiker
2 1/2
bakje
bramen
Instructions
Verwarm de oven voor op 160 gr C
Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier
Verkruimel de koek (in een keukenmachine of met de deegrol) en meng de boter erdoor
Giet het mengsel in een springvorm en druk stevig aan
Smelt de chocolade 'au bain-marie' (in een bak boven heet water)
Meng de mascarpone, ricotta, eieren en suiker tot een egale massa
Meng de gesmolten chocolade en een bakje bramen erdoor en schep dit in de vorm
Bak de taart ongeveer een uur in het midden van de oven
Laat de taart goed afkoelen en leg de overgebleven bramen er bovenop
Notes
Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
Bron: Tony Chocolonely