Ga terug

Donkere choco-cheesecake met bramen

Bereidingstijd 30 minuten
60 minuten baktijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang: Gebak

Ingrediƫnten
  

  • 1/2 pak kandijkoeken
  • 75 g gesmolten boter
  • 200 g Tony Chocolonely pure chocolade*
  • 2 bakjes mascarpone
  • 2 bakjes ricotta
  • 4 eieren
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 2 1/2 bakje bramen

Equipment

  • springvorm 22 cm doorsnede

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 160 gr C
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier
  3. Verkruimel de koek (in een keukenmachine of met de deegrol) en meng de boter erdoor
  4. Giet het mengsel in een springvorm en druk stevig aan
  5. Smelt de chocolade 'au bain-marie' (in een bak boven heet water)
  6. Meng de mascarpone, ricotta, eieren en suiker tot een egale massa
  7. Meng de gesmolten chocolade en een bakje bramen erdoor en schep dit in de vorm
  8. Bak de taart ongeveer een uur in het midden van de oven
  9. Laat de taart goed afkoelen en leg de overgebleven bramen er bovenop

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
Bron: Tony Chocolonely