Ga terug

Empanada's met Sweet Chili Ananassaus

Bereidingstijd 15 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • pak bladerdeeg, ontdooid
  • pak (450 g) bladspinazie (diepvries), ontdooid
  • 75 gram pijnboompitjes, geroosterd
  • 75 gram olijven, zonder pit en in stukjes
  • 3 stuks eieren, los geklopt
  • 150 gram feta, verkruimeld
  • (kant en klaar rauwkost)salade 
  • molen Zongedroogde tomaat peper olijf
  • molen Zeezout mix chilipeper
  • 1/2 blik Ananas, uitgelekt en in blokjes*
  • 150 ml Sweet Chili saus*

Method
 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C
  2. Knijp het vocht uit de spinazie en doe het in een kom
  3. Meng de pijnboompitjes, olijven, flink wat zongedroogde tomaat kruidenmix en bijna al het ei goed met de spinazie
  4. Roer de feta er voorzichtig door
  5. Steek uit de plakjes bladerdeeg met een glas 10 rondjes
  6. Kneed de restjes deeg tot een bal en rol uit tot een plak
  7. Steek ook daar een rondje uit
  8. Herhaal dit
  9. Leg wat spinazievulling op een helft van elk rondje en klap het deeg dicht
  10. Druk de rand vast met een vork
  11. Bestrijk de empanada's met het restje ei en bestrooi met zeezout mix chilipeper
  12. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15-20 minuten goudbruin
  13. Maal de ananas met een staafmixer tot een gladde puree en meng dit door de chilisaus
  14. Serveer de empanada's met (kant en klaar) salade en de ananassaus

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade