Ingrediënten
Method
- Verwarm de oven voor tot 200 °C
- Knijp het vocht uit de spinazie en doe het in een kom
- Meng de pijnboompitjes, olijven, flink wat zongedroogde tomaat kruidenmix en bijna al het ei goed met de spinazie
- Roer de feta er voorzichtig door
- Steek uit de plakjes bladerdeeg met een glas 10 rondjes
- Kneed de restjes deeg tot een bal en rol uit tot een plak
- Steek ook daar een rondje uit
- Herhaal dit
- Leg wat spinazievulling op een helft van elk rondje en klap het deeg dicht
- Druk de rand vast met een vork
- Bestrijk de empanada's met het restje ei en bestrooi met zeezout mix chilipeper
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15-20 minuten goudbruin
- Maal de ananas met een staafmixer tot een gladde puree en meng dit door de chilisaus
- Serveer de empanada's met (kant en klaar) salade en de ananassaus
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade