Ga terug
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Empanada's met Sweet Chili Ananassaus
Recept afdrukken
Bereidingstijd
15
minuten
min
Gang
Hoofdgerechten
Porties
4
personen
Ingredients
pak
bladerdeeg, ontdooid
pak
(450 g) bladspinazie (diepvries), ontdooid
75
gram
pijnboompitjes, geroosterd
75
gram
olijven, zonder pit en in stukjes
3
stuks
eieren, los geklopt
150
gram
feta, verkruimeld
(kant en klaar rauwkost)salade
molen Zongedroogde tomaat peper olijf
molen Zeezout mix chilipeper
1/2
blik
Ananas, uitgelekt en in blokjes*
150
ml
Sweet Chili saus*
Instructions
Verwarm de oven voor tot 200 °C
Knijp het vocht uit de spinazie en doe het in een kom
Meng de pijnboompitjes, olijven, flink wat zongedroogde tomaat kruidenmix en bijna al het ei goed met de spinazie
Roer de feta er voorzichtig door
Steek uit de plakjes bladerdeeg met een glas 10 rondjes
Kneed de restjes deeg tot een bal en rol uit tot een plak
Steek ook daar een rondje uit
Herhaal dit
Leg wat spinazievulling op een helft van elk rondje en klap het deeg dicht
Druk de rand vast met een vork
Bestrijk de empanada's met het restje ei en bestrooi met zeezout mix chilipeper
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15-20 minuten goudbruin
Maal de ananas met een staafmixer tot een gladde puree en meng dit door de chilisaus
Serveer de empanada's met (kant en klaar) salade en de ananassaus
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade