Ga terug

Flammkuchen vegetarisch met gerookte zalm van Jackfruit

Voorbereidingstijd 20 minuten
80 minuten wachttijd 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties: 3 personen
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 norivel in kleine stukjes geknipt
  • 1 vel flammkuchendeeg
  • 125 ml (plantaardige) crème fraîche
  • 1 rode ui in ringen
  • 1 bosje groene aspergetips
  • 1 bosje dille grof gehakt
  • een handje rucola
  • 2 el kappertjes afgespoeld en uitgelekt
  • 2 tl liquid smoke
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • peper/zout
  • 20 ml water
  • 1 el sojasaus
  • 1 blik Jackfruit*

Method
 

  1. Spoel de jackfruit goed en laat uitlekken
  2. Maak een marinade van de olijfolie, liquid smoke, paprikapoeder, sojasaus, nori en het water en roer hier de jackfruit door
  3. Zet de jackfruit een uurtje weg om te marineren. Schep af en toe om
  4. Verwarm de oven voor op 220 grade
  5. Rol het deeg uit op een bakplaat (laat op het bakpapier liggen)
  6. Besmeer met de crème fraîche en verdeel de groene aspergetips, rode ui en jackfruit erover
  7. Bestrooi met peper
  8. Laat de flammkuchen in 10 a 12 minuten bakken in het midden van de oven
  9. Verdeel voor serveren wat dille en rucola over de flammkuchen en druppel er nog een beetje olijfolie over het geheel

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip
  • liquid smoke is verkrijgbaar in de supermarkt (AH). Geen liquid smoke in huis? Dan kun je ook een extra theelepel gerookte paprikapoeder toevoegen aan de marinade.  
  • Een heel blik jackfruit is wellicht wat veel voor één flammkuchen. Je kunt wat je overhoudt bewaren en bijvoorbeeld  gebruiken als gerookte zalmvervanger in een salade, een pasta of door de spinazie. Of maak lekker twee flammkuchen!