Ga terug

Frambozenbrownies

Bereidingstijd 30 minuten
30 minuten baktijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang: Gebak

Ingrediënten
  

  • 250 g boter
  • 250 g Tony Chocolonely pure chocolade*
  • 1 vanillestokje
  • 6 eieren
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 bakjes frambozen
  • 100 g witte chocolade*

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 170 gr C
  2. Smelt de boter in een steelpan
  3. Hak ondertussen de chocolade in kleine stukken
  4. Neem de boter van het vuur en roer de pure chocolade erdoor tot 'ie gesmolten is
  5. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit
  6. Doe het merg met de eieren in een grote kom en klop dit in 3 minuten luchtig met een keukenmachine/staafmixer en voeg langzaam de suiker toe
  7. Schenk de gesmolten chocolade al roerend bij het eimengsel
  8. Zeef het meel erboven en schep dit er luchtig door
  9. Meng één bakje frambozen en de helft van de witte chocolade voorzichtig door het beslag
  10. Doe in een ovenschaal
  11. Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven
  12. Goed laten afkoelen

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Bron: Tony Chocolonely