Ga terug

Gebakken ananas met vanille-ijs

Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 200 ml vanille-ijs
  • 1 tl kaneel
  • 2 el kokosrasp of gehakte pistache
  • 1 el kokosolie
  • 1 blik Ananasschijven*

Method
 

  1. Giet de ananasschijven af en bewaar het sap
  2. Verwarm de biologische kokosolie in een koekenpan en bak hierin de ananasschijven om en om tot ze bruin kleuren
  3. Blus af met twee eetlepels van het ananassap en roer even om zodat het sap over de gebakken ananas verdeeld is
  4. Haal de pan van het vuur en schep de kaneel erdoor
  5. Verdeel de ananas en het sap over 4 bordjes en schep op ieder bordje een bolletje vanille-ijs
  6. Bestrooi elk dessert met de kokosrasp of gehakte pistache

Notities

ingrediënten met * zijn fairtrade