Ga terug

Gele curry met geroosterde zoete aardappel en ananas

Bereidingstijd 45 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 bosje lente-ui in ringen gesneden
  • 150 g jonge bladspinazie
  • 3 zoete aardappels in blokjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 g ongezouten pinda's gehakt
  • ½ tl kaneel
  • zout/peper
  • 400 ml kokosmelk*
  • 1 pakje Gele Curry kruidenpasta*
  • 1 blik(227 g) ananas*
  • 300 g Pandan rijst*

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de zoete aardappels op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olie. Kruid met peper en zout en doe ongeveer 25 minuten in de oven tot ze zacht zijn en goudbruin gekleurd
  2. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Fruit ondertussen de ui en knoflook glazig met 1 eetlepel olie in een pan
  3. Voeg de currypasta toe en fruit even mee. Giet vervolgens de kokosmelk erbij en breng aan de kook
  4. Voeg de kaneel, de spinazie, de helft van de lente-ui en de zoete aardappel toe en laat op laag vuur nog 3 minuten pruttelen
  5. Doe op het eind de ananas erdoor en verwarm even mee. Doe de rijst in een kom en schep de curry erover. Garneer met de achtergehouden lente-ui en de gehakte pinda’s

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade