Ga terug

Gemarineerde ham met ananasstukjes

Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 lichtgerookte schouderham
  • 20 kruidnagels
  • 4 Shanghai paksoi of boksoi
  • 1 el verse koriander, fijngehakt
  • 2 el vloeibare honing
  • 2-3 tl Sambal Badjak, naar smaak*
  • 1 blik ananasstukjes*
  • 1 pak Basmatirijst*
  • 1 flesje woksaus Soy Ginger

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 175⁰ C
  2. Maak een marinade van de honing, twee eetlepels olie en sambal naar smaak
  3. Wrijf hiermee de ham in
  4. Laat de ananasstukjes uitlekken en prik alle stukjes met een kruidnagel vast op de ham
  5. Plaats de ham in een braadslede en zet 15 minuten in de oven
  6. Besprenkel de ham tussendoor met de vrijgekomen braadsappen
  7. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  8. Snijd de paksoi overdwars doormidden
  9. Verhit olie in een wok en bak de paksoi aan beide kanten bruin
  10. Voeg de woksaus toe
  11. Wanneer de ham klaar is, snijd dan een deel van de ham in dunne plakken
  12. Leg deze plakken op de borden samen met de paksoi en saus en een torentje witte rijst
  13. Garneer met verse koriander
  14. Serveer de rest van de ham op tafel

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid Afrika. Fair Trade Original