Ga terug

Goulash met Jackfruit

Voorbereidingstijd 20 minuten
25 minuten wachttijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 el olijfolie
  • 2 uien in parten
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijnpoeder
  • gerookte paprikapoeder naar smaak
  • 500 g krieltjes voorgekookt
  • 3 paprika's in reepjes gesneden
  • 1 bakje kastanjechampignons schoongemaakt en doormidden gesneden
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • peterselie gehakt
  • 1 blik Young Jackfruit* gespoeld en uitgelekt

Instructions
 

  • Verwarm 1 el olijfolie in een braadpan. Fruit daarin de ui en knoflook kort aan
  • Voeg de krieltjes, de paprika, champignons en het jackfruit toe en giet de tomatenblokjes erover en roer goed door
  • Verkruimel een bouillonblokje boven de goulash en roer goed door
  • Voeg de laurierblaadjes toe en laat de goulash ongeveer 25 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe door
  • Verwijder de laurierblaadjes. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de gehakte peterselie
  • Serveer met rijst die bereid is volgens de aanwijzing op de verpakking

Notes

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
Trefwoord vegan, vegetarisch