Ga terug

Goulash met Jackfruit

Voorbereidingstijd 20 minuten
25 minuten wachttijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands

Ingrediƫnten
  

  • 1 el olijfolie
  • 2 uien in parten
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gemalen komijnpoeder
  • gerookte paprikapoeder naar smaak
  • 500 g krieltjes voorgekookt
  • 3 paprika's in reepjes gesneden
  • 1 bakje kastanjechampignons schoongemaakt en doormidden gesneden
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes
  • peterselie gehakt
  • 1 blik Young Jackfruit* gespoeld en uitgelekt

Method
 

  1. Verwarm 1 el olijfolie in een braadpan. Fruit daarin de ui en knoflook kort aan
  2. Voeg de krieltjes, de paprika, champignons en het jackfruit toe en giet de tomatenblokjes erover en roer goed door
  3. Verkruimel een bouillonblokje boven de goulash en roer goed door
  4. Voeg de laurierblaadjes toe en laat de goulash ongeveer 25 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe door
  5. Verwijder de laurierblaadjes. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de gehakte peterselie
  6. Serveer met rijst die bereid is volgens de aanwijzing op de verpakking

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade