Ga terug

Hartige taart met jackfruit

Voorbereidingstijd 45 minuten
oventijd 40 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 2 uien gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 blik Jackfruit* uitlekken en droog deppen
  • 2 el Sweet Chilisaus*
  • 1 tl Sambal Oelek
  • 100 g Basmati rijst* gekookt
  • Rendang kruidenpasta
  • 2 el olie
  • Himalaya zout*
  • Peper Mix*
  • paprikapoeder
  • 1 courgette in reepjes of blokjes
  • 1 rode paprika in reepjes of blokjes
  • 5 à 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 1 dl melk
  • 4 eieren
  • 50 g kaas geraspt

Method
 

  1. Laat het Jackfruit uitlekken en dep droog
  2. Snipper de ui en knoflook en fruit in de olie
  3. Voeg de Rendang Kruidenpasta toe en 1 dl water
  4. Voeg de Sweet Chili saus en sambal toe, roer alles goed door en laat ca. 15 min. zachtjes smoren
  5. Verwarm de oven voor op 180 gr
  6. Prak het jackfruit of maak met een vork los en voeg toe
  7. Snijd de courgette en paprika in reepjes of blokjes, voeg toe en verwarm 5 min. mee
  8. Klop 4 eieren los met 1 dl melk en voeg peper en zout naar smaak toe
  9. Vet een ovenschaal in en bekleed met de plakjes deeg
  10. Verdeel het jackfruit-groenten mengsel + rijst hierover
  11. Schenk het ei-melk mengsel erover
  12. Bestrooi met de geraspte kaas en een beetje paprikapoeder
  13. Plaats midden in een voorverwarmde oven (180 gr) en bak 35-45 minuten

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Zowel koud als warm lekker!