Ga terug

Indiase groentecurry

Bereidingstijd 40 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 4 eetl sojaolie of ghee
  • 1 grote ui gesneden in blokjes
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 rode peper gesnipperd
  • 1 stuk gember (circa 8 cm.), geraspt
  • 1 courgette gesneden in stukken
  • 1 aubergine gesneden in blokjes
  • 1 rode puntpaprika gesneden in stukken
  • Voor erbij: Naanbrood en/of Pappadums
  • 6 tomaten gesneden in stukken
  • ½ blik kikkererwten uitgelekt
  • 1 pak rode curry kruidenpasta*
  • 1 blik kokosmelk*
  • 1 handvol cashewnoten
  • 1 handvol verse koriander
  • 1 pak pak Basmatirijst*

Method
 

  1. Bak in een grote hapjespan met 4 el olie de uien glazig
  2. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak enkele minuten mee
  3. Roer de curry kruidenpasta door het mengsel en voeg de gesneden courgette, aubergine, paprika en tomate toe en roer zachtjes gedurende 10 minuten
  4. Voeg de kikkererwten toe samen met de kokosmelk en laat ca. 20 minuten op laag vuur pruttelen
  5. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  6. Serveer de rijst en groentecurry apart en garneer de curry met verse koriander en cashewnoten

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
In India wordt curry in plaats van bestek met naanbrood of pappadums gegeten