Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Indiase groentecurry
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerechten
Porties
4
personen
Ingredients
4
eetl sojaolie of ghee
1
grote ui
gesneden in blokjes
2
tenen
knoflook
geraspt
1
rode peper
gesnipperd
1
stuk
gember
(circa 8 cm.), geraspt
1
courgette
gesneden in stukken
1
aubergine
gesneden in blokjes
1
rode puntpaprika
gesneden in stukken
Voor erbij: Naanbrood en/of Pappadums
6
tomaten
gesneden in stukken
½
blik kikkererwten
uitgelekt
1
pak rode curry kruidenpasta*
1
blik kokosmelk*
1
handvol cashewnoten
1
handvol verse koriander
1
pak
pak Basmatirijst*
Instructions
Bak in een grote hapjespan met 4 el olie de uien glazig
Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak enkele minuten mee
Roer de curry kruidenpasta door het mengsel en voeg de gesneden courgette, aubergine, paprika en tomate toe en roer zachtjes gedurende 10 minuten
Voeg de kikkererwten toe samen met de kokosmelk en laat ca. 20 minuten op laag vuur pruttelen
Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
Serveer de rijst en groentecurry apart en garneer de curry met verse koriander en cashewnoten
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade
In India wordt curry in plaats van bestek met naanbrood of pappadums gegeten