Ga terug

Kerst trifle met aardbei

Bereidingstijd 15 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 pak Bastogne koek of speculaasjes
  • 500 ml kokosyoghurt
  • ½ pot aardbeienjam 1
  • 1 blik kokosmelk*
  • 2 el hazelnootpasta*
  • sprinkles of toppings optioneel

Equipment

  • 4 mooie glaasjes

Method
 

  1. Zet het blik kokosmelk een nacht in de koelkast
  2. Schep het harde gedeelte van de kokosmelk in een kom en schep hier een lepel chocoladepasta bij. Sla de kokosmelk op met een mixer
  3. Verdeel de helft van de koekkruimels over 4 glazen
  4. Schep hierop een flinke lepel yoghurt, dan een laagje jam en vervolgens alle kokosroom
  5. Hierna nog een laagje yoghurt, wat koek en eindig met yoghurt
  6. Garneer met een klein beetje jam, wat achtergehouden koekkruimels en eventueel nog wat sprinkels naar keuze

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip: Gooi het waterige van de kokosmelk niet weg, je kunt je goed gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie
Let op:
Zet de kokosmelk een nacht in de koelkast!