Ga terug

Koffie-ijs met sinaasappel

Bereidingstijd 10 minuten
480 minuten wachttijd 8 uur
Porties: 500 ml ijs
Gang: Nagerecht, Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 250 ml slagroom
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 1 sinaasappel de rasp
  • 1 tl kardemompoeder
  • 75 ml Dark Roast Snelfiltermaling afgekoeld
  • eventueel stukjes pure chocolade*

Method
 

  1. Doe de room, gecondenseerde melk, kardemompoeder en de koffie in een kom en klop deze op met de mixer tot het mengsel stevig is
  2. Spatel de helft van het sinaasappelrasp erdoor en schep het geheel in een afsluitbare bak. Sluit de bak goed af zet het ijs zeker 8 uur in de vriezer
  3. Haal het ijs een kwartier voor gebruik uit de vriezer en schep er mooie bolletjes van. Strooi de rest van de sinaasappelrasp erover

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
Tip: Wil je het extra feestelijk maken? Spatel dan ook nog wat stukjes pure chocolade door het ijs voor je het in de vriezer doet