Ga terug

Kruidig pompoenbrood

Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Gang: Gebak

Ingrediënten
  

  • 400 g pompoen in blokjes
  • 4 eieren
  • 5 el honing*
  • 1 tl appelazijn
  • 1 el chiazaad geweekt in 4 el water
  • 1 tl vanille extract
  • 200 g rijstmeel (of ander meel)
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • snuf zeezout*
  • 50 g rozijnen
  • 75 g pompoenpitten

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 gr C
  2. Bekleed een cakevorm met bakpapier
  3. Maak de pompoen schoon (schillen hoeft niet) en snijd in blokjes
  4. Breng een pan water aan de kook en kook de pompoen in ongeveer 15-30 minuten gaar
  5. Laat even afkoelen en pureer de pompoen met een vork of staafmixer
  6. Meng het rijstmeel, baking soda, bakpoeder, specerijen, rozijnen en zeezout in een kom
  7. Klop de eieren los met het geweekte chiazaad, de honing, appelazijn en vanille extract
    Doe bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag
  8. Doe het beslag in een cakevorm en bestrooi met de pompoenpitten
  9. Zet het pompoenbrood in de oven en bak in ongeveer 45-50 minuten gaar tot een prikker er droog uit komt
  10. Laat het brood afkoelen voor je het aansnijdt
  11. Lekker bij de koffie of als ontbijt met jam, honing of appelstroop

Notities

Ingrediënten met* zijn fairtrade