Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidig pompoenbrood
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
1
uur
uur
20
minuten
min
Gang
Gebak
Ingredients
400
g
pompoen
in blokjes
4
eieren
5
el
honing*
1
tl
appelazijn
1
el
chiazaad
geweekt in 4 el water
1
tl
vanille extract
200
g
rijstmeel (of ander meel)
1
tl
baking soda
1
tl
bakpoeder
1
tl
kaneel
1
tl
speculaaskruiden
1/2
tl
gemberpoeder
snuf
zeezout*
50
g
rozijnen
75
g
pompoenpitten
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 gr C
Bekleed een cakevorm met bakpapier
Maak de pompoen schoon (schillen hoeft niet) en snijd in blokjes
Breng een pan water aan de kook en kook de pompoen in ongeveer 15-30 minuten gaar
Laat even afkoelen en pureer de pompoen met een vork of staafmixer
Meng het rijstmeel, baking soda, bakpoeder, specerijen, rozijnen en zeezout in een kom
Klop de eieren los met het geweekte chiazaad, de honing, appelazijn en vanille extract
Doe bij de droge ingrediƫnten en meng tot een beslag
Doe het beslag in een cakevorm en bestrooi met de pompoenpitten
Zet het pompoenbrood in de oven en bak in ongeveer 45-50 minuten gaar tot een prikker er droog uit komt
Laat het brood afkoelen voor je het aansnijdt
Lekker bij de koffie of als ontbijt met jam, honing of appelstroop
Notes
Ingrediƫnten met* zijn fairtrade