Ingrediënten
Method
- Verwarm de oven voor op 180 gr C
- Bekleed een cakevorm met bakpapier
- Maak de pompoen schoon (schillen hoeft niet) en snijd in blokjes
- Breng een pan water aan de kook en kook de pompoen in ongeveer 15-30 minuten gaar
- Laat even afkoelen en pureer de pompoen met een vork of staafmixer
- Meng het rijstmeel, baking soda, bakpoeder, specerijen, rozijnen en zeezout in een kom
- Klop de eieren los met het geweekte chiazaad, de honing, appelazijn en vanille extractDoe bij de droge ingrediënten en meng tot een beslag
- Doe het beslag in een cakevorm en bestrooi met de pompoenpitten
- Zet het pompoenbrood in de oven en bak in ongeveer 45-50 minuten gaar tot een prikker er droog uit komt
- Laat het brood afkoelen voor je het aansnijdt
- Lekker bij de koffie of als ontbijt met jam, honing of appelstroop
Notities
Ingrediënten met* zijn fairtrade