Ga terug

Kruidige curry pompoentaart

Bereidingstijd 15 minuten
baktijd 35 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 6 blaadjes (volkoren) bladerdeeg of hartige taartdeeg
  • 2 preien
  • 1 flespompoen van ca. 750 g
  • 1 el plantaardige olie
  • 4 eieren
  • kant en klaar herfstsalade
  • 1 pakje Gele Curry Kruidenpasta*
  • ½ blik Kokosmelk, 400 ml*
  • molen Zeezout mix Chilipeper

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Ontdooi het bladerdeeg
  3. Snijd de prei in ringen, maak de pompoen schoon en snijd deze in stukjes
  4. Verhit de olie in een braadpan en fruit de stukjes pompoen en de prei
  5. Voeg de curry kruidenpasta en de kokosmelk toe
  6. Bedek een springvorm van 22-24 cm doorsnede met de plakjes bladerdeeg en zorg voor een flinke opstaande rand
  7. Breek de 4 eieren en klop ze los in een kom
  8. Voeg de groenten bij het eimengsel en meng goed door elkaar
  9. Breng dit op smaak met het zeezout
  10. Schep alles in de springvorm en plaats de pompoentaart in het midden van de voorverwarmde oven
  11. Bak de taart in circa 35-40 minuten goudbruin en gaar
  12. Serveer de taart in punten en eet met een kant-en-klaar herfstsalade

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original