Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Maaltijdsalade met linzen en gele curry
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerechten
Porties
4
personen
Ingredients
200
g
du Puy linzen
2
aubergines
4
bosui
50
ml.
olijfolie
1
limoen
150
g
verse spinazie
8
blaadjes munt
100
ml.
dikke yoghurt
Molen Zeezoutmix Groene kruiden
1 à 2
el
Gele Curry Kruidenpasta*
Molen Pepermix Citrus Knoflook
Instructions
Kook de linzen in een ruime hoeveelheid water in ca. 20 minuten beetgaar en giet af
Snijd intussen de aubergines in dunne plakken, bestrooi met het zeezout en dek het af
Laat dit 20 minuten staan
Snijd de bosui in ringen
Verhit twee el olie in een pan en voeg de gele curry naar smaak toe
Fruit tot de geuren vrijkomen
Voeg de gekookte linzen en het sap van een halve limoen toe
Roer alles goed door elkaar en laat het afkoelen
Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en besprenkel ze met olijfolie
Grill de aubergineplakken in een grillpan
Meng de aubergineplakken, verse spinazie, bosui en munt door de linzen
Verdeel de yoghurt over de salade en bestrooi naar smaak met peper- en/of zeezoutmix
Besprenkel tenslotte de salade met olijfolie
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade