Ga terug

Maaltijdsalade met linzen en gele curry

Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediƫnten
  

  • 200 g du Puy linzen
  • 2 aubergines
  • 4 bosui
  • 50 ml. olijfolie
  • 1 limoen
  • 150 g verse spinazie
  • 8 blaadjes munt
  • 100 ml. dikke yoghurt
  • Molen Zeezoutmix Groene kruiden
  • 1 Ć  2 el Gele Curry Kruidenpasta*
  • Molen Pepermix Citrus Knoflook

Method
 

  1. Kook de linzen in een ruime hoeveelheid water in ca. 20 minuten beetgaar en giet af
  2. Snijd intussen de aubergines in dunne plakken, bestrooi met het zeezout en dek het af
  3. Laat dit 20 minuten staan
  4. Snijd de bosui in ringen
  5. Verhit twee el olie in een pan en voeg de gele curry naar smaak toe
  6. Fruit tot de geuren vrijkomen
  7. Voeg de gekookte linzen en het sap van een halve limoen toe
  8. Roer alles goed door elkaar en laat het afkoelen
  9. Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en besprenkel ze met olijfolie
  10. Grill de aubergineplakken in een grillpan
  11. Meng de aubergineplakken, verse spinazie, bosui en munt door de linzen
  12. Verdeel de yoghurt over de salade en bestrooi naar smaak met peper- en/of zeezoutmix
  13. Besprenkel tenslotte de salade met olijfolie

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade