Ga terug

Maaltijdsoep met rode curry en kokos

Bereidingstijd 15 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediƫnten
  

  • 1 el plantaardige olie
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 blikken kikkererwten
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 300 gr jonge bladspinazie
  • 1 limoen in partjes
  • 1/2 tot 1 pakje Rode Curry Kruidenpasta*
  • 1 blik Kokosmelk* 400 ml

Method
 

  1. Verhit de olie in een soeppan en voeg de rode curry kruidenpasta naar wens toe
  2. Fruit tot de geuren goed vrijkomen
  3. Giet de hete bouillon in de pan en voeg de kokosmelk toe
  4. Laat de kikkererwten uitlekken
  5. Snijd de paprika's in ringen en verwijder de zaadjes
  6. Voeg de paprika en kikkererwten aan de soep toe en laat ca. 5-8 minuten koken tot de paprika beetgaar is
  7. Was de spinazie en laat deze uitlekken
  8. Verdeel de spinazie over vier royale soepkommen en giet er de soep overheen
  9. Knijp eventueel een partje limoen uit boven de soep

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood) Zuid Afrika, Fair Trade Original