Ga terug

Maaltijdsoep met rode curry en spinazie

Bereidingstijd 15 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 1 el plantaardige olie
  • ½ -1 pakje Rode Curry Kruidenpasta*
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 blik Kokosmelk*
  • 2 blikken kikkererwten
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 300 g jonge bladspinazie
  • limoen. in partjes

Method
 

  1. Verhit de olie in een soeppan en voeg de rode curry naar wens toe
  2. Fruit tot de geuren goed vrijkomen
  3. Giet de hete bouillon in de pan en voeg de kokosmelk toe
  4. Laat de kikkererwten uitlekken
  5. Snijd de paprika's in ringen en verwijder eventuele zaadjes
  6. Voeg de paprika en de kikkererwten aan de soep toe en laat ca. 5-8 minuten koken tot de paprika beetgaar is
  7. Was de spinazie en laat deze uitlekken
  8. Verdeel de spinazie over 4 royale soepkommen en giet er de soep overheen
  9. Knijp er eventueel een partje limoen boven uit

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika