Ga terug

Marokkaanse Harira soep met tomaten en linzen

Bereidingstijd 40 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerecht, Soep

Ingrediënten
  

  • 1 aardappel
  • ½ pompoen
  • 1 el olijfolie
  • 250 g linzen
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 750 ml water
  • 250 g kikkererwten
  • 1 handje peterselie
  • 1 pakje Marokkaanse Harira soep kruidenpasta*
  • Turks brood

Method
 

  1. Schil en snijd de aardappel in stukjes en bak de aardappel en pompoen 3 minuten in wat olijfolie in een soeppan
  2. Voeg dan de linzen, blokjes tomaat en kruidenpasta toe en bak nog 3 minuten
  3. Voeg 750ml water toe en breng aan de kook. Laat de soep afgedekt op matig vuur 10 minuten zachtjes koken
  4. Vervolgens doe je de de (uitgelekte) kikkererwten erbij en laat je het nog ca. 10 minuten zachtjes gaar koken
  5. Verwarm ondertussen het Turks brood in de oven ( 180°) mocht je dat lekker vinden. De soep is klaar als hij een klein beetje gebonden is
  6. Bestrooi de soep met fijngesneden peterselie en serveer het brood erbij

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade