Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse Harira soep met tomaten en linzen
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Soep
Porties
4
personen
Ingredients
1
aardappel
½
pompoen
1
el
olijfolie
250
g
linzen
400
ml
tomatenblokjes
750
ml
water
250
g
kikkererwten
1
handje
peterselie
1
pakje
Marokkaanse Harira soep kruidenpasta*
Turks brood
Instructions
Schil en snijd de aardappel in stukjes en bak de aardappel en pompoen 3 minuten in wat olijfolie in een soeppan
Voeg dan de linzen, blokjes tomaat en kruidenpasta toe en bak nog 3 minuten
Voeg 750ml water toe en breng aan de kook. Laat de soep afgedekt op matig vuur 10 minuten zachtjes koken
Vervolgens doe je de de (uitgelekte) kikkererwten erbij en laat je het nog ca. 10 minuten zachtjes gaar koken
Verwarm ondertussen het Turks brood in de oven ( 180°) mocht je dat lekker vinden. De soep is klaar als hij een klein beetje gebonden is
Bestrooi de soep met fijngesneden peterselie en serveer het brood erbij
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Trefwoord
vegetarisch