Ga terug

Marokkaanse pompoensoep met linzen en kikkererwten

Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 à 6 personen
Gang: Hoofdgerecht, lunchgerecht
Keuken: Marokkaans

Ingrediënten
  

  • 1 ca. 700 g (fles)pompoen zaadjes verwijderd en in gelijke stukken
  • 1 rode paprika in gelijke stukken
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 600 ml groentebouillon
  • 300 g kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
  • 300 g linzen afgespoeld en uitgelekt
  • citroensap naar smaak
  • 200 g feta verkruimeld
  • 1 bosje peterselie gehakt
  • 1 bosje munt gehakt
  • 100 g granaatappelpitten
  • zout, peper
  • 1 pakje Kruidenpasta, Marokkaans stoofpotje*
  • 400 ml Kokosmelk*
  • 1 el kokosolie

Method
 

  1. Verwarm de kokosolie in een soeppan en bak hierin de pompoen met de paprika tot deze gaan kleuren. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Roer hier de Marokkaanse Stoofpotje Kruidenpasta door en bak al roerend nog 1 minuut op hoog vuur
  2. Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook
  3. Pureer de soep glad met een staafmixer en roer de kikkererwten en linzen erdoor. Breng nogmaals aan de kook en laat 20 minuutjes pruttelen
  4. Schep de soep in diepe borden of kommen en bestrooi met de gehakte kruiden, granaatappelpitjes en de feta
  5. Lekker om te serveren met een pita en dikke yoghurt

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade