1ca. 700 g(fles)pompoenzaadjes verwijderd en in gelijke stukken
1rode paprikain gelijke stukken
1uigesnipperd
2tenenknoflookgehakt
600mlgroentebouillon
300gkikkererwtenafgespoeld en uitgelekt
300glinzenafgespoeld en uitgelekt
citroensapnaar smaak
200gfetaverkruimeld
1bosjepeterseliegehakt
1bosjemuntgehakt
100ggranaatappelpitten
zout, peper
1pakjeKruidenpasta, Marokkaans stoofpotje*
400mlKokosmelk*
1elkokosolie
Instructions
Verwarm de kokosolie in een soeppan en bak hierin de pompoen met de paprika tot deze gaan kleuren. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Roer hier de Marokkaanse Stoofpotje Kruidenpasta door en bak al roerend nog 1 minuut op hoog vuur
Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook
Pureer de soep glad met een staafmixer en roer de kikkererwten en linzen erdoor. Breng nogmaals aan de kook en laat 20 minuutjes pruttelen
Schep de soep in diepe borden of kommen en bestrooi met de gehakte kruiden, granaatappelpitjes en de feta
Lekker om te serveren met een pita en dikke yoghurt