Ga terug

Marokkaanse pompoensoep met linzen en kikkererwten

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Keuken Marokkaans
Porties 4 à 6 personen

Ingredients
  

  • 1 ca. 700 g (fles)pompoen zaadjes verwijderd en in gelijke stukken
  • 1 rode paprika in gelijke stukken
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 600 ml groentebouillon
  • 300 g kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
  • 300 g linzen afgespoeld en uitgelekt
  • citroensap naar smaak
  • 200 g feta verkruimeld
  • 1 bosje peterselie gehakt
  • 1 bosje munt gehakt
  • 100 g granaatappelpitten
  • zout, peper
  • 1 pakje Kruidenpasta, Marokkaans stoofpotje*
  • 400 ml Kokosmelk*
  • 1 el kokosolie

Instructions
 

  • Verwarm de kokosolie in een soeppan en bak hierin de pompoen met de paprika tot deze gaan kleuren. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Roer hier de Marokkaanse Stoofpotje Kruidenpasta door en bak al roerend nog 1 minuut op hoog vuur
  • Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook
  • Pureer de soep glad met een staafmixer en roer de kikkererwten en linzen erdoor. Breng nogmaals aan de kook en laat 20 minuutjes pruttelen
  • Schep de soep in diepe borden of kommen en bestrooi met de gehakte kruiden, granaatappelpitjes en de feta
  • Lekker om te serveren met een pita en dikke yoghurt

Notes

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Trefwoord soep, vegan, vegetarisch