Ga terug

Mosselen gekookt in groene currry en kokosmelk

Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 300 g Pandanrijst*
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 pakje Groene Curry Kruidenpasta*
  • 1 zak Thaise roerbakmix, 400g, panklaar
  • 2 kg mosselen, schoongemaakt
  • 1 blik Kokosmelk*
  • 100 g zeekraal

Method
 

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking
  2. Giet de rijst af en laat staan met het deksel op de pan
  3. Verhit 4 el olie in een (mossel)pan
  4. Voeg de curry toe en fruit tot de geuren goed vrijkomen
  5. Voeg daarna de roerbakmix, de kokosmelk en de mosselen toe en dek de pan af met een deksel
  6. Voeg de laatste paar minuten de zekraal toe
  7. Kook de mosselen tot alle schelpen geopend zijn
  8. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de gekookte mosselen en de kokosgroenten erop

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
 
Tip: vervang de mosselen door vis of garnalen
Wijntip: Chardonnay (wit) uit Zuid-Afrika, Fair Trade Original