Ga terug

Oosterse paddenstoelenbouillon met rijstnoedels

Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediƫnten
  

  • 200 g gerookte tofu
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el plantaardige olie
  • 250 g paddenstoelenmix
  • scheutje sherry
  • 800 ml paddenstoelenbouillon
  • 1 bosui in ringetjes
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 2 el sojasaus*
  • Sambal Oelek naar smaak
  • 150 g rijstnoedels*

Method
 

  1. Marineer de gerookte tofu in een marinade van gembersiroop, sojasaus en sambal naar smaak
  2. Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  3. Verhit olie in een soeppan en bak de paddenstoelenmix kort
  4. Verhit de grillpan
  5. Neem de tofu uit de marinade en griil kort aan beide kanten
  6. Blus de paddenstoelenmix af met een scheutje sherry en de rest van de marinade
  7. Voeg de bouillon toe en breng tot net aan de kook
  8. Verdeel de rijstnoedels over de soepkommen en giet de hete soep erover
  9. Voeg vlak voor het serveren de gegrillde tofu en bosui toe
  10. Garneer met sesamzaadjes

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika, Fair Trade Original