Ga terug

Pittige kiptajine met abrikozen, rozemarijn en gember

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Koken in tajine

Ingrediƫnten
  

  • 2 el olijfolie (+ klontje boter)
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 takjes rozemarijn 1 fijngehakt, 2 gehalveerd
  • 40 g verse gember geschild en fijngehakt
  • 2 rode chilipepers zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1-2 kaneelstokjes
  • 8 kippendijen
  • 175 g geweekte, gedroogde abrikozen
  • 2 el vloeibare honing*
  • 400 g hele tomaten met sap uit blik
  • zeezout* en versgemalen zwarte peper
  • klein bosje verse groene of paarse basilicum
  • couscous*

Method
 

  1. Verhit de olie en boter in een tajine of braadpan met dikke bodem
  2. Roer de ui, gehakte rozemarijn, gember en chilipeper erdoor en bak tot de ui zacht wordt
  3. Roer de gehalveerde takjes rozemarijn en de kaneelstokjes erdoor
  4. Voeg de kippendijen toe en bak ze aan beide kanten bruin
  5. Schep de abrikozen, honing en tomaten met het sap erdoor
  6. Voeg, indien nodig, nog wat water toe, zodat de bodem van de tajine vol vocht staat en de abrikozen onder staan
  7. Breng het vocht aan de kook en draai het vuur laag. Doe het deksel op de tajine of pan en laat alles 35-40 minuten zachtjes stoven
  8. Breng de tajine op smaak met zout en peper
  9. Scheur de grote basilicumblaadjes en laat de kleine blaadjes heel. Bestrooi de kip ermee en serveer het gerecht direct

Notities

  • Lekker met couscous en een groene salade
  • Gebruik voor een iets minder pittige schotel de helft van de chilipeper
Ingrediƫnten met * zijn fairtrade