Ga terug

Pompoensoep uit de cooking bag

Bereidingstijd 45 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunchgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • beetje boter
  • 1 dl witte, droge wijn*
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • snufje nootmuskaat
  • 2 bouillonblokjes
  • 150 g harde, pittige kaas
  • 150 g milde, zachte kaas
  • water, peper, zout
  • eventueel wat room, zure room of dikke yoghurt

Equipment

  • 1 cooking bag

Method
 

  1. Snijd de pompoen open en haal met een lepel de pitten en draden eruit
  2. Snijd de pompoen in blokjes
  3. Bak in de boter de ui, knoflook en pompoen even
  4. Blus af met met de wijn en ongeveer 2 dl water
  5. Voeg de bouillonblokjes toe, laat aan de kook komen en laat een half uurtje in de slow cooking bag staan
  6. Pureer het mengse met de staafmixer of wrijf door een zeef
  7. Rasp de kaas of snijd fijn en voeg de kruiden toe
  8. Breng op smaak met zout en peper en voeg zoveel water toe tot de sop smeuïg, maar niet al te dik is.
  9. Bij het opdienen kun je er wat room, zure room of een schepje dikke yoghurt door doen.

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade