Ga terug

Notenrol met honing

Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 25 minuten
Gang Nagerechten
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 75 g pistachenoten
  • 75 g pecannoten
  • 75 g amandelen
  • 50 g roomboter
  • 5 el sinaasappelmarmelade
  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • 6 el honing*
  • 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 eidooier
  • 2 el rietsuiker*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C / Ontdooi de bladerdeegplakjes
  • Hak de helft van de noten grof in de keukenmachine en haal ze eruit. Maal vervolgens de andere helft van de noeten fijn
  • Smelt de boter en sinaasappelmarmelade in een steelpan
  • Rasp de helft van de sinaasappelschil erboven en roer deze er met de honing en notenmengsels door. Neem de pan van het vuur
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Leg de helft van de bladerdeegplakjes op het bakpapier naast elkaar en druk de naden samen zodat het een lange plak wordt
  • Verdeel het notenmengsel gelijkmatig over het bladerdeeg en laat daarbij 1 cm. van de rand vrij
  • Kwast de rand in met eidooier en vorm een tweede rechthoek met de resterende bladerdeegplakjes
  • Vouw de deegplak over de notenvulling en druk de zijkanten dicht met een vork
  • Bestrijk de bovenkant met eidooier en maak met een scherp mes een paar inkepingen in het deeg
  • Bestrooi het bladerdeeg met rietsuiker en schuif de bakplaat in het midden van de oven
  • Bak de notenrol in ca. 25 minuten goudbruin en gaar
  • Laat iets afkoelen en snijd in repen
  • Verdeel over de bordjes en serveer met slagroom of ijs

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade