Ga terug

Koffiegranitta

Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hapjes / drankjes
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr koffie goud, snf*
  • 1 l water
  • 150 gr rietsuiker*
  • 1 zakje nougat (vanille/chocolade)
  • 1 zakje koffieboontjes in melkchocolade

Instructies
 

  • Maak de granitta een dag van tevoren
  • Zet koffie met 100 g koffie goud en 1 l water
  • Voeg de rietsuiker bij de ca. 800 ml extra sterke koffie en roer tot de suiker is opgelost
  • Giet dit mengsel in een braadslede of tupperware bak en laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur
  • Bedek de braadslede met huishoudfolie en zet in de vriezer
  • Roer na ca. 1-2 uur de massa met een vork door elkaar, zodat er mooie ijskristallen ontstaan
  • Herhaal dit nog 1-2 keer en laat de granitta tot gebruik in de vriezer staan
  • Verdeel de granitta over 4 glazen en serveer hem ijskoud met nougat en/of koffieboontjes

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
  • Maak de granitta een dag van tevoren