Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Ananas tarte tatin met kokosroom
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Nagerechten
Porties
4
perdonen
Ingredients
4
plakken
bladerdeeg
ontdooid
80
g
boter
1
el
citroensap
1
cm
gember
fijn geraspt
4
schijven
ananas*
80
g
rietsuiker*
1
blikje
kokosmelk (270 ml)*
uit de koelkast
vloeibare honing*
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 gr. C
Laat de rietsuiker in een pan met dikke bodem op laag vuur karamelliseren
Voeg, wanneer de suiker bruin kleurt en bubbelt, citroensap, boter en gember toe
Laat smelten en verdeel over 4 ramequins
Leg de ananasschijven erin en vouw een plakje bladerdeeg over de schijven
Bak de tarte tatins in 15-20 minuten gaar
Schep het dikke gedeelte van de kokosmelk (zet het blikje hiervoor in de koelkast) en doe in een maatbeker
Zet er de staafmixer even op en klop lobbig
Draai de ramequins om op 4 bordjes en serveer met een dot kokosroom en honing
Notes
Ingrediƫnten met * zijn fairtrade