Ga terug

Rijstdessert met kokos, mango en chocoladesaus

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Nagerechten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 150 g Pandanrijst*
  • 1 blik kokosmelk*
  • 1/2 blik mangoschijven* in blokjes
  • 75 ml mangosiroop
  • 75 g rietsuiker*
  • 35 g cacaopoeder*
  • slagroom

Instructies
 

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en vervang daarbij het water door kokosmelk
  • Voeg een snufje zout toe
  • Breng 75 ml mangosiroop met de suiker aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost
  • Voeg, al kloppend met een garde, de slagroom en cacaopoeder toe
  • Blijf roeren tot het mengsel kookt en laat de chocoladesaus op laag vuur indampen tot de gewenste dikte
  • Neem de saus van het vuur, schenk door een zeef en laat iets afkoelen
  • Verdeel de romige kokosrijst over 4 schaaltjes en verdeel de mangoblokjes erover
  • Schenk een deel van de chocoladesaus over het dessert en serveer de rest van de saus er in een kannetje nast

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade