Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Rijstdessert met kokos, mango en chocoladesaus
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
15
minuten
min
Gang
Nagerechten
Porties
4
personen
Ingredients
150
g
Pandanrijst*
1
blik
kokosmelk*
1/2
blik
mangoschijven*
in blokjes
75
ml
mangosiroop
75
g
rietsuiker*
35
g
cacaopoeder*
slagroom
Instructions
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en vervang daarbij het water door kokosmelk
Voeg een snufje zout toe
Breng 75 ml mangosiroop met de suiker aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost
Voeg, al kloppend met een garde, de slagroom en cacaopoeder toe
Blijf roeren tot het mengsel kookt en laat de chocoladesaus op laag vuur indampen tot de gewenste dikte
Neem de saus van het vuur, schenk door een zeef en laat iets afkoelen
Verdeel de romige kokosrijst over 4 schaaltjes en verdeel de mangoblokjes erover
Schenk een deel van de chocoladesaus over het dessert en serveer de rest van de saus er in een kannetje nast
Notes
Ingrediƫnten met * zijn fairtrade