Ga terug

Rijstdessert met kokos, mango en chocoladesaus

Bereidingstijd 15 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Nagerechten

Ingrediƫnten
  

  • 150 g Pandanrijst*
  • 1 blik kokosmelk*
  • 1/2 blik mangoschijven* in blokjes
  • 75 ml mangosiroop
  • 75 g rietsuiker*
  • 35 g cacaopoeder*
  • slagroom

Method
 

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en vervang daarbij het water door kokosmelk
  2. Voeg een snufje zout toe
  3. Breng 75 ml mangosiroop met de suiker aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost
  4. Voeg, al kloppend met een garde, de slagroom en cacaopoeder toe
  5. Blijf roeren tot het mengsel kookt en laat de chocoladesaus op laag vuur indampen tot de gewenste dikte
  6. Neem de saus van het vuur, schenk door een zeef en laat iets afkoelen
  7. Verdeel de romige kokosrijst over 4 schaaltjes en verdeel de mangoblokjes erover
  8. Schenk een deel van de chocoladesaus over het dessert en serveer de rest van de saus er in een kannetje nast

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade