Ga terug

Ambrosia taartje

taartje met fruit
Bereidingstijd 50 minuten
Gang Nagerechten

Ingrediënten
  

  • 250 g boter
  • 200 g suiker*
  • 4 eieren
  • 2 bananen in stukjes gesneden
  • 1 mandarijn
  • 100 ml Bourbon/Whiskey
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 g cacao*
  • 150 g chocolade*

Instructies
 

  • verwarm de oven voor op 190 gr C
  • Meng 200 g boter en 150 g suiker tot een romige massa
  • Voeg vervolgens de eieren (één voor één) en de Bourbon toe
  • Zeef dan de bloem, het bakpoeder en de cacao over het mengsel en klop het geheel tot een klontvrije, gladde massa
  • Bedek een bakblik van ongeveer 28 cm met bakpapier, doe het cakebeslag erin en zet de cake in de oven
  • Haal de cake na 40 minuten uit de oven en laat hem wat afkoelen
  • Doe de overige 50 g boter in een pan en voeg de resterende suiker en twee bananen, in stukjes gesneden, toe
  • Roer dit geheel tot een lichtbruine caramelachtige saus en blus het geheel af met 50 ml Bourbon
  • Snijd de afgekoelde cake over de lengte doormidden en schep de bananencaramel ertussen
  • Bedek tot slot de hele taart met gesmolten chocolade en garneer de taart met partjes mandarijn

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade