Ga terug

Koffie-ijs met sinaasappel

Bereidingstijd 10 minuten
480 minuten wachttijd 8 uur
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Porties 500 ml ijs

Ingrediƫnten
  

  • 250 ml slagroom
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 1 sinaasappel de rasp
  • 1 tl kardemompoeder
  • 75 ml Dark Roast Snelfiltermaling afgekoeld
  • eventueel stukjes pure chocolade*

Instructies
 

  • Doe de room, gecondenseerde melk, kardemompoeder en de koffie in een kom en klop deze op met de mixer tot het mengsel stevig is
  • Spatel de helft van het sinaasappelrasp erdoor en schep het geheel in een afsluitbare bak. Sluit de bak goed af zet het ijs zeker 8 uur in de vriezer
  • Haal het ijs een kwartier voor gebruik uit de vriezer en schep er mooie bolletjes van. Strooi de rest van de sinaasappelrasp erover

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade
Tip: Wil je het extra feestelijk maken? Spatel dan ook nog wat stukjes pure chocolade door het ijs voor je het in de vriezer doet
Trefwoord vegetarisch