Ga terug

Thaise gele curry met bananenbloesem en paksoi

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 1 rode paprika in stukken
  • 1 paksoi in reepjes gesneden
  • 1 limoen in parten
  • 1 el hazelnoten gehakt
  • olie om in te bakken
  • 1 pakje Thaise gele curry kruidenpasta*
  • 1 blik bananenbloesem* goed afgespoeld en uitgelekt
  • 400 ml Kokosmelk*
  • Zilvervliesrijst * of naanbrood

Instructies
 

  • Snijd de (hele inhoud van het blik) bananenbloesem in stukjes
  • Verwarm 1 el olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig
  • Voeg de paprika toe en bak kort mee
  • Roer de Thaise gele curry pasta erdoor en giet de kokosmelk erover
  • Laat de gele curry 5 minuten pruttelen en voeg vervolgens de bananenbloesem en paksoi toe. Laat het geheel nog ongeveer 5 minuten zacht doorkoken
  • Bestrooi de curry met de gehakte hazelnoten en serveer met de limoenparten
Trefwoord snel, vegetarisch, visvervanger