Ga terug

Gebakken ananas met vanille-ijs

Bereidingstijd 10 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 ml vanille-ijs
  • 1 tl kaneel
  • 2 el kokosrasp of gehakte pistache
  • 1 el kokosolie
  • 1 blik Ananasschijven*

Instructies
 

  • Giet de ananasschijven af en bewaar het sap
  • Verwarm de biologische kokosolie in een koekenpan en bak hierin de ananasschijven om en om tot ze bruin kleuren
  • Blus af met twee eetlepels van het ananassap en roer even om zodat het sap over de gebakken ananas verdeeld is
  • Haal de pan van het vuur en schep de kaneel erdoor
  • Verdeel de ananas en het sap over 4 bordjes en schep op ieder bordje een bolletje vanille-ijs
  • Bestrooi elk dessert met de kokosrasp of gehakte pistache

Notities

ingrediënten met * zijn fairtrade
Trefwoord snel, tropisch, vegetarisch