Ga terug

Kerst trifle met aardbei

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 mooie glaasjes

Ingrediënten
  

  • 1 pak Bastogne koek of speculaasjes
  • 500 ml kokosyoghurt
  • ½ pot aardbeienjam 1
  • 1 blik kokosmelk*
  • 2 el hazelnootpasta*
  • sprinkles of toppings optioneel

Instructies
 

  • Zet het blik kokosmelk een nacht in de koelkast
  • Schep het harde gedeelte van de kokosmelk in een kom en schep hier een lepel chocoladepasta bij. Sla de kokosmelk op met een mixer
  • Verdeel de helft van de koekkruimels over 4 glazen
  • Schep hierop een flinke lepel yoghurt, dan een laagje jam en vervolgens alle kokosroom
  • Hierna nog een laagje yoghurt, wat koek en eindig met yoghurt
  • Garneer met een klein beetje jam, wat achtergehouden koekkruimels en eventueel nog wat sprinkels naar keuze

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip: Gooi het waterige van de kokosmelk niet weg, je kunt je goed gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie
Let op:
Zet de kokosmelk een nacht in de koelkast!
Trefwoord vegan, vegetarisch